zwarte-kat

Mijn (zwarte) Kat en vrijdag de 13e!

Zwarte katten en vrijdag de 13e zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is zelfs zo erg dat er veel meer zwarte katten in de asiels zitten, dan katten met een andere kleur. 

Het Parool bericht daarover vandaag het volgende:

Vrijdag de dertiende - misschien de juiste dag om te profiteren van een aanbieding van het asiel: twee zwarte katten voor de prijs van één.

Ze wachten al 312 dagen op een bezoeker die ze wil hebben, maar het zou best wel eens de kleur van hun vacht kunnen zijn die mensen ervan weerhoudt om Bandit en Mindy mee naar huis te nemen: zwart. Ze kunnen nu samen worden opgehaald voor € 85.

Max van Steijn van Dierenopvangcentrum Amsterdam: 'Mensen wíllen geen zwarte katten. Van de 130 katten die we hier nu hebben, zijn er 25 helemaal zwart. Als je de zwarte katten meetelt die een klein vlekje hebben, zijn het er zelfs meer dan zestig. We puilen ervan uit. Mensen denken dat zwarte katten ongeluk brengen.'

Van Steijn stelt hij geen enkele andere reden kan verzinnen voor de terughoudendheid om een zwarte kat te nemen. 'Zwarte katten zijn net zo lief of vals als andere katten. Kleur speelt geen enkele rol. Wat dat betreft zijn het net mensen.'

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

5 gedachten over “Mijn (zwarte) Kat en vrijdag de 13e!”

 1. Helaas hebben wij in het asiel ook 3 zwarte katten die al behoorlijk lang op een baasje wachten. Kees en Bronco de katers en Phoeby, een poes van 10 jaar oud. :(

 2. Ongelofelijk toch dat dit echt gebeurt?
  Onze meneer Jansen, 16 jaar inmiddels, is ooit door mijn vriend 14 jaar geleden opgehaald bij een 'kattenmevrouwtje' uit Oostvoorne. Hij zat daar al maanden als enige te wachten op een nieuw baasje. Op de vraag van mijn vriend waarom al zo lang, werd geantwoord: tja, hij is helemaal zwart en de mensen hier zijn nogal bijgelovig... Dat was voor mijn vriend reden te meer om meneer Jansen in zijn armen te sluiten en hem nooit meer te laten gaan. Jansen is een superlieve kater waar we heel veel liefde van krijgen. Hij krijgt het natuurlijk ook van ons!
  We hopen dat Jansen nog heel lang bij ons mag blijven!!

  Groetjes!
  Brigitte

 3. Mijn oudste kat (13! toevallig he) heet Pelé .. we vonden hem in de tuin in ons huis in San Francisco. Er was toen veel ophef over het woord 'blacks' dat je niet mag gebruiken! Maar hij was en is hartstikke zwart en toen hij de sleutelhanger met voetballetje als zijn liefste speeltje had, konden we er niet meer omheen: Pelé dus .. die man is gewoon zwart en het is Prachtig!!!! Mijn kater ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *