Mijn Kat zoekt een gastgezin voor kittens

Mijn Kat zoekt een gastgezin voor kittens!

Het is weer mooi weer... de katers gaan weer op liefdespad en er worden weer veel kittens geboren. Helaas gebeurt het vaak dat kittens met of zonder moeder zwervend of verwilderd worden aangetroffen. De dierenasiels zoeken dan naar gastgezinnen waar deze kittens (met of zonder moeder) enigszins 'normaal' kunnen opgroeien. 

Wat is nu eigenlijk een gastgezin?

Dit is één of meerdere personen die een dier een tijdelijk onderkomen geeft. Meestal zijn dit jonge of zieke dieren, maar natuurlijk kan het ook een dier zijn dat iets extra aandacht nodig heeft. Of een dier dat even aangesterkt moet worden.

Iedereen die bij mij de kittens zo ziet, denkt "oh, dat lijkt me ook leuk". Het is ook heel leuk, maar het is ook dweilen, kattenbakken verschonen, voeren, voerbakjes schoon maken. En verder de kittens wegen, ontwormen, ontvlooien en opletten dat ze niet ziek worden. Het is dus ook heel veel werk. Daar moet je tijd en zin in hebben.
Als je kittens hebt die geen moeder meer hebben kan dat betekenen dat de kittens om de twee á drie uur gevoerd moeten worden, ook 's nachts. Dit gebeurt meestal met een flesje of een spuitje, waarin je speciaal aangemaakte kittenmelk doet. Als ze klaar zijn met eten moeten de buikjes gemasseerd worden met een watje, waarna ze de ontlasting en urine laten lopen. Natuurlijk moet dit ook schoongemaakt worden. Dat kan met een warm vochtig doekje.

Een kitten kan ook ziek worden. Meestal ga je dan in overleg met het asiel naar een dierenarts. Daar wordt overlegd wat er moet gebeuren. Je krijgt de kitten weer mee naar huis en je moet er voor zorgen dat het medicijnen of speciaal voer krijgt. Het kan ook zijn dat je een vervelende beslissing moet nemen en het diertje moet laten inslapen. Dit is vaak dan wel het beste voor de kitten maar niet makkelijk voor de verzorger.

Het afscheid nemen.

Je hebt een aantal weken voor de diertjes gezorgd en of je wilt of niet je gaat je hechten aan zo'n diertje. Maar ja, als je elke keer ééntje houdt, heb je binnen een korte tijd een heel huis vol katten, die je dan niet genoeg verzorging en aandacht meer kan geven. We proberen zoveel mogelijk kittens vanuit huis te plaatsen. Dit gebeurt via de site kittenpaleis.nl of via het asiel. In enkele gevallen gaan de kittens eerst terug naar het asiel om van daaruit geplaatst te worden. Ze kunnen dan geplaatst worden bij een nieuw baasje, die over het algemeen ook goed voor hun diertjes zorgen.
Het is een zeer belonende taak als je ziet dat de kittens goed terecht komen. Alle financiële afhandelingen vinden plaats via het asiel. Je hoeft zelf dus niet zorgen voor plaatsing van de kittens. Gelukkig maar, want dat zou op den duur een onmogelijke opgave zijn.

Zelf gastgezin worden?

Zou je zelf graag gastgezin willen zijn? Kijk dan even bij een asiel bij jou in de buurt of neem contact op met info@kattenpaleis.nl

Denk je er wel aan, dat een gastgezin voldoende tijd en ruimte moet hebben om voor de dieren te zorgen. Je kunt dit wel naast een part-time baan doen.

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

2 gedachten over “Mijn Kat zoekt een gastgezin voor kittens!”

    1. Beste Desiree, wat een geweldige reactie! Ik adviseer je contact op te nemen met het plaatselijke asiel of organisaties zoals Kittenpaleis. Zij zullen heel blij zijn met je aanmelding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *