Mijn Kat wordt geen vegetariër

Mijn Kat wordt géén vegetariër!

Katten zijn wel echte vleeseters. Ze kunnen niet zonder vlees, omdat ze bepaalde stoffen die uitsluitend in dierlijke producten (vlees) niet zelf aan kunnen maken, dit in tegenstelling tot honden.

Een voorbeeld hiervan is taurine. Taurine is een aminozuur en wordt door het lichaam gebruikt om galzouten en zuren te produceren. Ook arachidonzuur is essentieel voor de kat. Dit vetzuur is belangrijk voor de opbouw van celwanden, voor de synthese van prostaglandines en voor de controle van het vochtverlies door de huid. 

Meerdere malen per dag eten geven

Katten hebben een kleine, gespierde buik die ontworpen is voor minuscule maaltijden. In het ideale geval is het dan verstandig om ze meerdere, kleine  maaltijden te geven met een hoog eiwitgehaltegedurende de dag. En geef de optimale dagelijkse hoeveelheid die wordt aanbevolen door uw dierenarts of diervoederfabrikant.

Als je niet in staat bent om je kat verschillende maaltijden te geven gedurende de dag, probeer dan twee tot drie keer per dag te voeren volgens jouw schema. Er zijn ook programmeerbare, automatische kattenvoermachines die vier tot zes keer per dag een bepaalde hoeveelheid droogvoer afgeven. Dit kan een alternatief zijn voor het eten geven van je kat.

Vegetarisch kattenvoer

Tegenwoordig bestaat er ook vegetarisch kattenvoer. Ik heb hier zelf geen ervaringen mee. Heb jij hier wél ervaringen mee dan hoor ik ze natuurlijk graag als reactie op mijn weblog.

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

Een gedachte over “Mijn Kat wordt géén vegetariër!”

  1. Hallo,

    ik zie dat u vraagt naar ervaringen met vegetarisch kattenvoer. Wij hebben 7 jaar geleden een kat gekregen van een paar maanden oud. Aangezien we beide vegetariër zijn ben ik op zoek gegaan naar verantwoord vegetarisch kattenvoer, en dat is er. Zelf voer ik ami cat en benevo kattenvoer verkrijgbaar bij o.a. vega-life.nl. De kat eet het graag en is heel gezond, altijd een glanzende vacht en actief.

    Het artikel "mijn kat wordt geen vegetariër" bevat onjuistheden. Gelukkig hoeven we tegenwoordig geen dieren meer te doden om een kat te kunnen houden als huisdier.

    Met vriendelijke groet,
    Han

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *