meldnummer-144

Mijn Kat vraagt aandacht voor meldnummer 144!

 

Mensen die menen dierenleed te bespeuren, kunnen vanaf 15 november 2011 alarm slaan via het speciale meldnummer 144.

Het meldpunt '144, red een dier' is ondergebracht bij het Korps landelijk politiediensten (KLPD). 
Speciaal opgeleide politiemensen beoordelen de meldingen en sturen indien nodig meteen het regionale politiekorps op een dier in nood af. Ook kunnen ze een dierenambulance of gespecialiseerde diensten zoals de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) inschakelen.
De nVWA houdt zich vooral met dieren in bedrijven bezig, de LID met dieren als hobby.

Dierenleed
De ministeries van Veiligheid en Economische Zaken hebben afspraken gemaakt over de gezamenlijk bestrijding van dierenleed met de Dierenbescherming, de Federatie Dierenambulances Nederland en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde.

Dierenmishandeling
Het meldnummer is onderdeel van een centrum bij het KLPD dat ook onderzoek doet naar internationale illegale dierenhandel en verbanden tussen dierenmishandeling en andere strafbare feiten zoals partner- en kindermishandeling.
De bestrijding van dierenleed is belangrijk voor het huidige kabinet. De eerste 'animal cops' zijn in aantocht. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft per 1 oktober ook besloten zwaardere strafeisen wegens dierenleed te vorderen.
Tevens wordt voortaan een reclasseringsrapport gevraagd bij delicten met een sadistische inslag of in gevallen waarin sprake is van grote maatschappelijke verontwaardiging.

Bron: nu.nl

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

2 gedachten over “Mijn Kat vraagt aandacht voor meldnummer 144!”

  1. Ik ben ook blij dat er een meldpunt is voor dieren in nood.

    Alleen vind ik die tv spotjes minder. Ik vind het niet leuk om naar een misvormd 144 paard/koe te kijken op tv. Maar ja, het is goed bedoeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *