Mijn kat loopt via kattenpaadjes

Mijn Kat loopt via Kattenpaadjes!

Katten gebruiken steeds opnieuw dezelfde kattenpaadjes in de tuin. Ze lopen langs doorloopweggetjes die met elkaar verbonden zijn door een fijnmazig netwerk van wegen. 

Niet alleen wanneer het territorium wordt voorbijgelopen is geurafzetting een normaal verschijnsel; ook binnen het eigen terrein wordt er afgebakend, en dit om aan soortgenoten duidelijk te maken dat het hún plekje is. Zelfs vreemde katten zullen steeds andermans tuin doorlopen via dezelfde kattenpaadjes.

Ongecastreerde katers zetten scherpriekende geurvlaggen tijdens de katertijd. Het ganse jaar door zijn ook gesteriliseerde poezen en gecastreerde katers ijverig in het handtekenen.

 

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *