duivenveer

Mijn Kat krijgt een veer!

Wij hebben drie katten die binnen leven. Ons appartement ligt op de zesde verdieping, dus het is lastig om ze echt naar buiten te laten. Eerlijk gezegd ben ik daar ook niet rouwig om, want ik zou geen rustig moment meer kennen. 

Als het weer het toelaat en er staat geen sterke zuidwesten wind, mogen de poezen natuurlijk wel op het balkon. Maar ze krijgen natuurlijk lang niet zo veel indrukken dan katten die wél buiten komen. Tijdens een workshop Kattengedrag van Tinley heb ik gehoord dat het goed is om de kat iedere keer nieuwe prikkels te geven en dat je dit kunt doen met allerlei voor de hand liggende dingen, maar waar je eigenlijk niet zo bij stilstaat.

Toen wij vanmorgen buiten liepen vond ik een prachtige veer, waarschijnlijk van een duif. Voorzichtig heb ik de veer in mijn jaszak gedaan en toen ik thuis kwam heb ik de veer aan onze Joep gegeven.

Wat een leuke reactie kregen we! Hij ontpopte zich als een echte circusartiest, maakte dolle sprongen en bracht zelfs zijn 'prooi' naar Marc. Ook Lurbes vond het prachtig! Als ik de volgende keer in Artis ben ga ik zeker naar mooie veren zoeken, want met zoiets simpels zorg je wel voor een hoop plezier!

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

6 gedachten over “Mijn Kat krijgt een veer!”

 1. ja ja ik ken het de veertjes ik raap ze ook altijd op voor mijn
  vier donderstenen.
  het maakt ook het jachtinstinct in ze los!zo kun je zien dat je kat naast een knuffelbol ook een jager is.en daar is niks mis mee hoor het is natuurlijk gedrag!wij doen wel eens een veertje aan een touwtje en dan jagen en sluipen ze echt prachtig om te zien en de raarste capriolen halen ze uit.
  een tip doe eens wat valeriaandruppels op een speeltje of een doekje en leg het maar voor je kat neer op de grond daar worden ze heel kroelerig van en knuffelig alsof ze helemaal verliefd op het speeltje zijn,je moet als je het op een speeltje druppelt even een minuutje laten liggen zodat de eerste verse scherpe geur eraf is, dat vinden teminste mijn katten fijner(ja ze hebben een heel eigen willetje dat maakt een kat ook zo bijzonder)je kunt de uitwerking van de valeriaan druppeltjes vergelijken met de werking van kattenkruid.groetjes van albertina en haar 3 katers en een poezevrouw van stand.

  1. Hoi Albertina,
   Leuk dat je deze reactie doorgeeft! Ik kan het natuurlijk altijd alleen kijken hoe onze poezen erop reageren!
   De tip van de Valeriaandruppels ga ik zeker onthouden. Dank je wel!
   Katachtige groet, Evelien

 2. Ik ben 11 jaar en wil mij katten verrassen met veel speeltjes ,maar ik ben blut . Heeft iemand ideen voor gratis of speeltjes die je zelf kunt maken ? Alvast bedankt !

  Madelon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *