kattendorp

Mijn Kat hoort van het KattenDorp!

Vandaag heb ik mijn eerste dag meegelopen bij Stichting Dierenleed en Dierenasiel Amsterdam Noord/Oostzaan. Ondanks dat het echt hard werken is - wat zal ik lekker slapen vannacht - vond ik het erg leuk. Wat mij wel opviel was dat er nog nooit zo vaak naar mij gegromd en geblazen is als vandaag... en zo eng ben ik nou toch echt niet heb ik me laten vertellen. Het zal vast beter gaan de volgende keer!

KattenDorp

Ik hoorde vandaag voor het eerst van het KattenDorp. Dit is een tehuis voor katten in Harfsen. 

De stichting KattenDorp is opgericht in 1966. Een paar jaar later lukte het KattenDorp een boerderij te kopen met een stukje grond in Harfsen waarin een opvang werd begonnen voor huisloze katten.

Sinds die tijd is KattenDorp een toevluchtsoord geworden voor vele katten en poezen. Door het hele land vinden zwerfkatten, of door asiels niet plaatsbare katten, een plaats waar ze levenslang mogen blijven. Niet plaatsbare katten zijn katten die je niet meer tam krijgt, katten die in huis piesen of agressief zijn.

Een tehuis

KattenDorp is dus een tehuis voor katten die niet plaatsbaar zijn en katten die een wild factor hebben. Dat zijn katten die je nooit tam krijgt. Het is een tehuis dus de dieren blijven hier tot hun dood.

Wachtlijst

Op dit moment van schrijven zit KattenDorp nog helemaal vol! KattenDorp heeft plaats voor 180 katten maar op dit moment zitten er al meer dan 200 katten en dat is eigenlijk te veel. Het gaat er om dat de dieren genoeg ruimte hebben voor een prettig bestaan op KattenDorp.

Meer informatie: www.kattendorp.nl

---

Het zou natuurlijk prachtig zijn als een dergelijke Stichting niet meer nodig zou zijn, maar dat is helaas een utopie. Op dit moment zou ik ervoor pleiten om of het huidige KattenDorp uit te breiden of ergens anders in Nederland een KattenDorp 2 op te richten. Misschien moet dan toch de hoofdprijs van de Staatsloterij maar hier vallen...

 

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

3 gedachten over “Mijn Kat hoort van het KattenDorp!”

  1. Dat was ook het eerste dat in mij opkwam..echt iets voor jou om zoiets te beginnen. Misschien dat er een subsidie is om zo'n stichting op te richten? Wie weet, ik vind het in ieder geval al een heel mooi initiatief dat je jezelf vrijwillig inzet voor dieren.
    xxx

  2. Dat is dus precies wat ik ook zou doen als ik ooit de staatsloterij zou winnen, een kattendorp 2 oprichten! anders is het denk ik erg lastig om te bereiken... maar dat deze mensen dat doen is geweldig, alleen heel jammer dat het inderdaad zo vol zit..

    1. Ja, daarom is het zo jammer dat een TV-programma doet voorkomen alsof je daar zo je kat naar toe zou kunnen brengen, maar wij blijven dromen voor een Kattendorp 2! Dank voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *