springende-kat

Mijn Kat heeft artrose!

In een nieuwsbrief van Medpets.nl (april 2012) las ik een artikel over artrose bij dieren. Ik ben verder gaan zoeken en vond de volgende informatie.

Artrose bij een kat wordt vaak over het hoofd gezien

Tot voor kort werd aangenomen dat artrose bij katten niet of nauwelijks voorkomt. Inmiddels weten we dat artrose wel degelijk een probleem is bij oudere katten alleen is het veel moeilijker om dit vast te stellen.

Katten zijn meesters in het verbergen van klachten en zeker in het verbergen van chronische pijn.

Artrose bij de kat is dus lange tijd onderschat en verdient meer aandacht. Stijfheid en pijn bij katten komt vaker voor dan voorheen werd gedacht. Maar liefst 65 % van de oudere katten lijdt hieraan.

Verschijnselen van artrose bij de kat

Bij katten is het herkennen van artrose nog veel moeilijker dan bij de hond. Toch wordt aangenomen dat van alle katten boven de 10 jaar ongeveer 60% artrose heeft.

 • Over het algemeen zal een kat met artrose minder actief zijn, meer moeite hebben met springen naar een hoger niveau, het in en uit de kattenbak klimmen.
 • Sommige katten hebben minder eetlust, waardoor ze vermageren.
 • Als uw kat meer slaapt en minder actief is , betekent dit niet altijd dit 'hoort bij de leeftijd'; als artrose in een vroeg stadium herkend wordt, zijn er mogelijkheden om het dier te behandelen.

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

3 gedachten over “Mijn Kat heeft artrose!”

 1. Hallo Evelien,

  Via BB kwam ik op je interessante blogs terecht, voor mij zeker interessant dit laatste artikel. Onze poes Wiebel heeft nl. artrose. Ze wordt nu behandeld met medicatie via dierenarts, maar vraag me af of er ook meer natuurlijker middelen zijn. Wellicht kun jij me erbij helpen?
  groetjes, Mariska

 2. Beste Mariska,

  Sashas Blend is een geheel natuurlijk product van vissenkraakbeen, Nieuw-Zealandse groenlipmossel en Haleotis (ook een soort schelp) . Wetenschappelijk gewezen werkzaam tegen artrose bij honden en paarden en klinisch zeer goed getest bij katten. Is te koop in de shop van http://www.dierennieuws.nl , maar ook bij medpets.nl en bij veel dierenartsen als Trovet Mobility.
  Voor vragen kan je ook bij mij terecht, ook voor een proefzakje, gr. Peter Klaver, dierenarts

  1. Beste Peter, dank je wel voor deze waardevolle reactie. Ik ken inmiddels ook een aantal mensen dat tot volle tevredenheid met sashabeld gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *