joep1

Mijn Kat en Rouwverwerking!

Het is inmiddels ruim zes weken geleden dat wij onverwachts afscheid hebben moeten nemen van Joep. Inmiddels woont Quibus alweer een tijdje bij ons en het leven van alledag lijkt zijn gang weer te vinden, ook voor de poezen. Op internet kom ik regelmatig artikelen tegen over de rouwbeleving van katten. Wij merkten zelf dat onze Burmees duidelijk liet merken dat hij niet goed wist wat hij met de nieuwe situatie aanmoest. Joep en hij waren vrienden door dik en dun. Joep is hier in huis gestorven en Lurbes heeft uitgebreid aan hem kunnen snuffelen.

Lurbes was vaak heel erg aan het miauwen en wij zagen dat hij niet lekker in zijn velletje zat. Mede daarom hebben wij vrij snel besloten om een nieuw vriendje voor hem te halen. Quibus, geadopteerd uit het asiel en er is weinig over zijn afkomst bekend, alleen dat hij zwervend is aangetroffen. Zoals het een echte kat betaamt nam en neemt Quibus de tijd om zijn nieuwe omgeving en huisgenoten te leren kennen. Iedere dag wint hij iets meer terrein en gaat het beter met hem. Gisteren zagen we voor de eerste keer dat Lurbes en hij echt aan het spelen waren. Elkaar likken en heel belangstellend naar elkaar toe was al langer. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het wel goed komt met deze twee.

Ik wijs jullie graag op een interessant artikel over dit onderwerp: Rouwgedrag bij Katten

 

 

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *