raskat-of-niet

Mijn Kat en de kittens!

In het asiel waar ik vrijwilligerswerk doe is het op dit moment heel erg druk. Dit komt niet in de laatste plaats door het grote aantal kittens. Heel erg leuk natuurlijk, maar heel veel werk! Ik realiseer me nu weer hoe beweeglijk ze zijn, wat voor een rotzooi ze maken, hoe goed ze kunnen klimmen...maar vooral hoe vertederend ze zijn! 

Op dit moment staan verkoopsites zoals Marktplaats - en hangen supermarkten vol met kittenaanbod. Waarom dan toch kiezen voor een kitten uit het asiel? Omdat als je een katje via internet of de supermarkt neemt, je zelf nog de primaire zorgen moet bekostigen, daarmee kom je toch duurder uit dan wanneer je een kitten ophaalt in het asiel.
Want weet je dat de kittens bij dierenasiel Amsterdam-Noord Oostzaan  die worden geplaatst, ingeënt, ontwormd en gechipt zijn? En dat als ze bij plaatsing nog te jong zijn om gecastreerd/gesteriliseerd te worden, je dit achteraf op hun kosten kunt laten doen? Bovendien kun je ze altijd bellen voor advies over je nieuwe huisgenootje!

Ik kan niet voor andere asiels spreken, maar ik weet eigenlijk zeker dat zij ook zulke afspraken zullen hebben. Als je een kitten wilt nemen, hartstikke leuk natuurlijk, informeer dan even bij een asiel bij jou in de buurt!

O ja, ik adviseer als je de hele dag werkt en je kitten alleen thuis zal zijn, om twee kittens te nemen, omdat je dan minder risico loopt dat het hele huis is gesloopt als je thuis komt omdat ze dan lekker met elkaar kunnen spelen. Heb je liever maar één kat en die is overdag alleen thuis neem dan een oudere kat, vaak maar een paar jaar ouder dan een kitten en net zo lief!

Om je helemaal goed voor te bereiden om de komst van je nieuwe huisgenootje kun je nog even naar de video's van het kittenpaleis kijken!

Kittens

 

Gepubliceerd door

Evelien

Sinds 2002 werk ik (Evelien Bos) als zelfstandig ondernemer. Ik ben oprichter en eigenaar van Het Kattenloket. Na veel uitstapjes heb ik ontdekt dat mijn passie ligt bij alles wat te maken heeft met katten. Deze informatie wil ik graag met je delen!

2 gedachten over “Mijn Kat en de kittens!”

 1. Beste Evelien,

  Ik vroeg mij af of u nog kittens te koop heeft. Ik ben woonachtig in Amsterdam en opzoek naar twee lieve kittens. Omdat ik het te gevaarlijk vindt om de kittens naar buiten te laten in het drukke Amsterdam en tenslotte drie hoog woon heb ik besloten om er twee in huis te nemen zodat ze niet van hun soortgenoot vervreemd raken en elkaar uiteraard altijd gezelschap kunnen houden en met elkaar kunnen spelen als ik een keer niet thuis ben. Ik ben mijn hele leven met dieren opgegroeid en ik weet wat het inhoudt om voor een dier te zorgen. Ik zou heel graag langs willen komen om de kittens te bezichtigen, ik zou eventueel morgen al langs kunnen komen.

  Ik hoor graag van u!

  Gr,

  Kim Lemaire
  +31654386518

  1. Beste Kim, ik heb zelf geen kittens. Neem even contact op met Dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostzaan. Zij hebben kittens dat weet ik zeker! Ze zitten aan het Zuideinde en zijn open van 13.00 tot 15.30 uur. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *